Goos de Boer
Goos de Boer

Met Gronings wachtgeld in Spaanse zon

Je kunt veel zeggen van Peter Rehwinkel, maar consequent is hij in elk geval wel. Dus blijft hij geheel in stijl vriend en vijand verbazen. Tot de laatste snik.

Het was allemaal wel klaar. Rehwinkel zat als burgemeester van Groningen een paar jaar in de verkeerde film, maar eind goed al goed. Met als laatste scène een fraaie aftocht richting Barcelona. Groningen een maatje te groot voor Rehwinkel, zo schreef NRC. En zo is het maar net.

Met dank aan het Spaanse buitenkansje kon hij het stadhuis met opgeheven hoofd via het bordes met een redelijk goed gevoel verlaten. Sober afscheid en kloar. Alles vergeten en vergeven.

Maar nee hoor. Met de voor hem zo typerende onhandigheid wist hij dat toch weer te verstieren. Inderdaad: door gretig een half jaartje Gronings wachtgeld mee te nemen naar de Spaanse zon.

Zelf ontslag nemen met een buffertje in de achterzak. Heel apart. Moet Mien uit de Oosterparkwijk eens proberen.

Benieuwd of Rehwinkel hier nog op terug komt. En vooral ook: hebben we nu echt alles gehad? Of is de bestuurlijke brokkenpiloot de drie Groningse weken die hem resten nog goed voor een allerlaatste stuntje?

Met Peter Rehwinkel weet je het maar nooit.

De blogs op deze site zijn geschreven op persoonlijke titel en vallen derhalve niet onder de eindredactionele verantwoordelijkheid van RTV Noord.